Rata-rata netizen begitu mengagumi pesona yang dimiliki oleh Khairy Jamaluddin atau juga lebih dikenali sebagai KJ. Manakan tidak, KJ yang popular dengan jolokan ‘tall, dark and handsome’ itu sebelum ini menarik perhatian ramai apabila imejnya seakan pelakon filem Tamil popular Rajinikanth.

Rajinikanth Malaysia 

Penampilan KJ yang ketika itu menghiasi muka depan majalah Unreserved Media bulan September 2019 tampak eksklusif dan maskulin tidak ubah persis model lelaki antarabangsa.Tidak hairanlah KJ turut digelar Rajinikanth Malaysia.

IKLAN

Namun kini, imej tersebut tidak lagi kelihatan pada KJ setelah beliau diumum menjadi Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi oleh Perdana Menteri Ke-8, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini.

Tampil Dengan Imej Kemas 

Seperti yang dikongsi KJ menerusi laman Insta-Story ni, KJ tidak lagi berambut panjang. Sebaliknya dia tampil dengan imej jauh lebih kemas dari sebelumnya namun jambang masih dikekalkan dengan sisipan rapi.

Rata-rata netizen turut memuji penampilan terbaru KJ sebagai seorang menteri selain mendoakan agar beliau dapat menjalankan tugas dan mandat yang diberi dengan baik. Welcome back Abah!