Kes berkaitan wabak COVID-19 di kawasan Lembah Klang sangat membimbangkan, lagi-lagi jumlahnya semakin meningkat dari semasa ke semasa.

Susulan dari itu, Kementerian Kesihatan (KKM) menasihati rakyat Malaysia supaya menangguhkan perjalanan ke luar negara lagi-lagi ke destinasi yang mengalami peningkatan kes COVID-19. Namun sudah ramai dalam kalangan kita yang sudah membuat perancangan awal untuk bercuti bersama keluarga dan terpaksa menangguhkan percutian.

IKLAN
Via IG Aeril Zafrel

Hal yang sama berlaku kepada aktor dan usahawan, Aeril Zafrel yang berdepan dengan kerugian mencecah RM150,000 gara-gara COVID-19. Dalam posting terbarunya di Instagram, dia meminta pandangan dari pengikutnya tentang situasi yang tengah dialaminya sekarang.

Difahamkan, Aeril sepatutnya berangkat ke Eropah pada hujung minggu ini bersama isteri secara berkumpulan, namun hasratnya untuk menangguhkan perjalanan tidak dibenarkan pihak agensi pelancongan, malah wang tidak dikembalikan sekiranya ia dibatalkan.

“Saya ,isteri and team sepatutnya pergi ke europe ahad ni, Tapi pihak agensi kata tak boleh postpone or refund, sebab kami pergi by group . Jadi kena pergi jugak .airline tak bagi tukar date katanya. Memang tak boleh tukar date ke airline ni? cemana ya? Kalau tak pergi plak, mau kena burn almost 150k”- tulisnya di Instagram

Rata-rata pengikutnya memberi nasihat supaya menangguhkan perjalanan tersebut kerana situasi peningkatan kes yang ketara COVID-19 pada ketika ini. Tapi banyak juga kerugian yang bakal ditanggung ya? Apa komen anda?