Dalam kebimbangan orang ramai tentang virus COVID-19, muncul pula banyak berita palsu dari individu yang tak bertanggungjawab. Sebelum ini, ada khabar angin yang mendesak orang ramai supaya tidak berkunjung ke gedung ini gara-gara kes COVID-19 di menara pejabat 1 First Avenue .

1 Utama Shopping Centre Keluarkan Kenyataan Rasmi

Pihak pengurusan, 1 Utama Shopping Centre, semalam telah mengeluarkan kenyataan rasminya berhubung isu ini dan berharap orang ramai tidak mempercayai berita palsu tersebut.

IKLAN

Dalam satu kenyataan akhbar, pengurusan pusat membeli-belah itu berkata,

“Tular di sosial media yang di mana orang ramai di desak untuk tidak berkunjung ke 1 Utama berhubung kes COVID-19 di menara pejabat 1 First Avenue. Dakwaan ini sebagai tuduhan yang tidak berasas. “

Via Hype MY

Tambah kenyataan tersebut;

“Kami ingin menyatakan secara terbuka dan menjelaskan bahawa, setakat ini, tidak ada lagi pengesahan kes Covid-19 yang dilaporkan dalam 1 First Avenue dan 1 Utama. Sila teruskan berkunjung ke 1 Utama dengan rakan dan keluarga anda, berbelanja dan makan dengan fikiran yang tenang”

Kami sangat kecewa dengan tular sebuah risalah yang sangat tidak bertanggungjawab untuk menyebarkan khabar angin itu dan membuat orang ramai panik “

Bulan ini sahaja, beberapa pusat membeli-belah di Lembah Klang telah disahkan ada hubungan dengan individu positif COVID-19. Orang ramai dinasihatkan untuk berhati-hati semasa keluar dan digalakkan memakai topeng serta sentiasa membersihkan tangan.