Hebat betul penangan ratu rock Malaysia, Ella yang kini nampaknya jadi rebutan pula untuk menjadi duta produk. Terbaru, Ella dilantik sebagai duta pertama jenama pakaian Muslimah nombor satu tanpa gosok, Sabella.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Sabella, Mohd Sufian Sulaiman, dia berkata pemilihan Ella seiring dengan penyanyi itu yang masih relevan hingga kini biarpun sudah lebih tiga dekad mewarnai pentas seni.

IKLAN

“Jenama Sabella juga mahu menjadi pilihan yang relevan sampai bila bila seperti Ella. Kelompok peminat Ella sendiri bukan hanya daripada golongan dewasa, malah generasi muda turut mengaguminya,”- katanya

Sulaiman menambah, mereka berpendapat pemilihan Ella sebagai duta boleh menjadi pembakar semangat serta membantu rakyat Malaysia khususnya wanita untuk memakai pakaian Muslimah yang berkualiti dan berpatutan serta mampu melahirkan jutawan menjana pendapatan sekurang-kurangnya 60 orang jutawan pada masa akan datang.

Ella Menghiasi Billboard

Sebagai Duta Sabella, wajah Ella akan muncul dalam beberapa kempen promosi termasuk pada Hari Raya akan datang. Sulaiman berkata, mereka dalam perancangan untuk meletakkan Ella menghiasi billboard Sabella dengan lokasi yang strategik pada masa akan datang.

Anggap Seperti Dakwah Kecil

Ella atau nama sebenar Nor Zila Aminuddin, 53, sendiri yang ditemui pada sidang media Sabella x Ella di The Love @ Matic, KL berkata pemilihannya sebagai duta seperti dakwah kecil buat dirinya di mana dia dapat menggalakkan para wanita untuk berpakaian menutup aurat.

“Pemilihan sebagai duta umpama dakwah kecil saya dan jenama ini dalam menggalakkan wanita berpakaian menutup aurat”- katanya.

Ella menambah, dia akui kebanyakkan rekaan baju yang dikeluarkan oleh Sabella sangat cantik dan kemas, selain mampu dibeli buat semua golongan termasuk pelajar universiti. Pendek kata sesuai untuk semua peringkat usia.