Berbagai usaha untuk mencegah penyebaran virus Corona terus dilakukan kerajaan dan masyarakat Malaysia. Pada hari pertama pelaksanaan perintah Kawalan Pergerakan oleh kerajaan, beberapa syarikat juga melaksanakan Working From Home (WFH) sebagai usaha untuk mencegah penyebaran virus COVID-19.

Beberapa selebriti Tanah Air pun mengikuti langkah itu dengan memilih mengisolasi diri di rumah selama 14 hari. Banyak selebriti yang rela menunda pelbagai jadual kerja dan percutian mereka ke luar negara sehingga situasi sudah mula baik.

IKLAN

Ada dikalangan selebriti ini yang memanfaatkan waktu itu untuk menemani anak belajar, membersihkan rumah, menikmati momen bersama dengan keluarga hingga meghiburkan diri dengan menyanyi.

Jom lihat selebriti di rumah selama mereka berada di s=dalam rumah seperti yang dirangkumkan oleh MURAI MY dari Instagram mereka.

Aliff Satar BerKaraoke

Pada hari pertama pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan, Aliff mengisi masa di rumah dengan berkaraoke menyanyi lagu kegemarannya.

View this post on Instagram

How Deep Is Your Love- Beegees

A post shared by Alif Satar™️ (@alifsatar) on

Sharifah Amani Buat ‘Self Quarantine’

Setelah pulang dari Jakarta, Indonesia atas urusan kerja, pelakon Sharifah Amani memilih untuk duduk di rumah dan menguarantinkan dirinya bagi mencegah penyebaran virus COVID-19.

View this post on Instagram

Lunch. Self quarantine Day 2.

A post shared by Sharifah Amani (@sharifah_amani) on

Betty Rahmad Kongsi Resipi Masakan

Hari pertama menjalani masa isolasi diri di rumah, aktiviti Betty Rahmad sudah pasti berkongsi resipi masakan kepada pengikutnya. Betty juga mengajak orang ramai supaya tidak keluar rumah melainkan jika ada urusan penting.

IKLAN

Awal Ashaari Tiada Idea?

Pada hari pertama pelaksaan Perintah Kawalan Pergerakan, pengacara popular, Awal Ashaari duduk di rumah bersama anak perempuannya Lara Alana. Tapi nampaknya mereka  berdua tiada idea untuk melakukan aktiviti bersama.

Catriona Ross Masak Pizza Dengan Anak

Pelakon, Catriona Ross memanfaatkan masa di rumah bersama anak perempuannya dengan aktiviti memasak Pizza.