Penyanyi popular di Indonesia juga di Malaysia, Krisdayanti dan keluarga nekad bercuti di luar negara di saat-saat wabak virus COVID-19 mengancam di pelbagai negara.

Ini sudah tentu membuatkan ramai pihak yang bimbang, termasuk kakaknya, Yuni Shara. Dalam temubualnya bersama Liputan6, dia berharap Krisdayanti dan keluarga sentiasa berada dalam keadaan baik.

IKLAN
Yuni Shara

“Saya juga bimbang tentang Yanti dan keluarganya, kerana keadaan seperti ini, jika dia pergi ke Jepun, ke London, dia susah sekali,”- kata Yuni Shara kepada Liputan6

Tidak Menyalahkan Krisdayanti

Walaupun begitu, Yuni Shara tidak mahu menghukumi adiknya, kerana dia percaya Krisdayanti dan suaminya Raul Lemos telah berfikir dengan matang samaada baik dan buruk sebelum memutuskan untuk berangkat ke luar negeri.

“Ya, mungkin adik saya mempunyai perancangan ini sejak dari awa lagi dan dia tidak tahu terlebih dahulu bahawa perkara seperti ini,” katanya

Tambah Yuni lagi;

“Mungkin Krisdayanti mahu menggembirakan anak-anak mereka, setiap keluarga seperti itu, tetapi selepas ini (wabak Corona), dia akan kembali tidak lama lagi, saya juga bimbang,” katanya.

Yuni Berdoa Adiknya Dapat Pulang Dengan Baik

Yuni Shara berdoa bahawa Krisdayanti dan keluarganya boleh kembali ke negara ini dengan kesihatan yang baik dan tidak ada halangan saat dia pulang.

“Semoga keadaan ini akan kembali dengan selamat dan dapat melakukan kuarantin di rumah,” katanya

IKLAN