Pelbagai pihak kini bekerja keras demi menjaga kebajikan dan keselamatan rakyat Malaysia dalam membendung wabak pandemik COVID-19.

Cloverush Sumbang 800 Helai Tudung 

Paling terkesan, mereka yang bekerja dalam bidang perubatan yang mana dalam masa yang sama turut berhati-hati menjaga kesihatan diri masing-masing agar tidak dijangkiti wabak berkenaan. Baru-baru ini tular di media sosial mengenai aspek pemakaian kakitangan hospital yang sedikit sebanyak menganggu rutin wajib seperti menunaikan solat dan juga penjagaan diri. Ini kerana pemakaian tersebut mempunyai tatacaranya tersendiri bagi mengelakkan dijangkiti.

IKLAN

Bersama-sama memberi bantuan dan juga semangat buat ‘frontliner’ ini, pemilik jenama tudung terkenal Cloverush Afidatul Na’ima Abd Hamid telah berbesar hati untuk menyumbangkan sebanyak 800 helai tudung baru buat mereka yang bekerja di hospital.

Dipuji Warganet 

Menurut Afidatul, dia bersama-sama kakitangan Cloverush percaya bahawa tudung rekaan mereka berasaskan fabrik Cotton bersesuaian untuk mereka yang memakai ‘PPE Plastik’ kerana rekaan fabrik ini mampu menyerap peluh dan sedikit sebanyak memberi keselesaan buat si pemakai.

Menerusi carian Murai.my mendapati perkongsian daripada seorang pengamal media terkenal, Aida Sue kini mencecah lebih dari 14 ribu perkongsian.

Rata-rata warganet memuji niat murni jenama tudung ini selain turut menyatakan sokongan mereka kelak dalam perniagaan Cloverush.