Nama ahli perniagaan sensasi, Jho Low kembali menjadi tumpuan media dalam dan luar negara apabila sebuah banglo miliknya di Hollywood Hills, Los Angeles.

IKLAN

Banglo Jho Low Untuk Dijual

Menurut sumber banglo tersebut yang dibeli oleh Jho Low pada tahun 2012 dengan harga ~RM171 juta itu akan dijual dengan harga AS$18.5 juta (RM81.3 juta) atau lebih dari separuh harga yang dia telah bayar untuk miliki rumah tersebut.

Milik Pelakon Veteran Mexico 

Difahamkan pemilik asal banglo ini adalah pelakon veteran Mexico,Ricardo Montalban dan kedua-dua mereka juga merupakan kenalan bersama.

Sebagai info, Ricardo pernah menjadikan Jho Low sebagai individu popular di Amerika Syarikat selepas gambarnya bersama Paris Hilton di pesta champagne tular.

Mengenai banglo tersebut, kos sekitar RM2.8 juta diperlukan untuk pembayaran cukai, insurans dan penyelenggaraan dalam masa setahun dan bnglo itu sebelum ini disita Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat di bawah undang-undang anti pengubahan wang haram, lalu dijual selepas setahun disenaraikan di bawah persetujuan yang dicapai antara pihak berkuasa persekutuan Amerika Syarikat dan Jho Low.