Pengacara, Fiza Frizzy memohon maaf secara terbuka kepada semua penonton di atas keterlanjuran kata semasa mengacarakan program CJ Wow Shop sebenatar tadi.

Permohonan maaf ini susulan dari dakwaan individu dan juga penonton program itu yang menganggap Fiza tidak sensitif.

Ini berikutan pengumuman Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin iaitu rakyat Malaysia boleh mengeluarkan wang KWSP dari akaun 2. Berita baik ini adalah untuk membantu kewangan Rakyat Malaysia ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan.

IKLAN

Individu tersebut mengkritik tindakan Fiza dengan mengeluarkan kata-kata kesat. Ini gara-gara Fiza mengajak penonton untuk membelanja sedikit dari wang pengeluaran KWSP tersebut untuk membeli produk dari CJ Wow Shop.

Via IG Fiza Frizzy

Walaubagaimanapun, Fiza bersikap terbuka dengan memuatnaik kenyataan individu itu di Instagram peribadinya. Dalam kesempatan itu dia telah memohon maaf kepada semua penonton dan seluruh rakyat Malaysia atas keterlanjuran kata.

“Post ini adalah ditujukan kepada sesiapa yg menonton @tv3malaysia @cjwowshop ketika saya menjual Sincero Cordless Vacuum .

“Yang terkecil hati yg terasa hati and mungkin rasa saya kurang sensitiviti dalam keadaan seketika ini selepas Perdana Menteri mengumumkan mengenai bantuan KWSP”

“I am not going to defend myself.. I am just going to say, NAK BELI SILAKAN TAPI DH SOLD OUT”

“I grant you my PUBLIC APOLOGIES ☺️ SAYA MEMOHON MAAF DI ATAS KETERLANJURAN KATA #staysafe #keepsendingyourselfies”