Susulan dari kenyataan berbaur politik terhadap Dr Amalina, Papagomo atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri Wan Deris akhirnya secara terbuka telah memohon maaf.

Menerusi akaun twitternya semalam (24/3), Papagomo berkata dia tidak berniat untuk mengheret Amalina ke pentas politik.

IKLAN

“Saya mohon maaf pada Dr Amalina atas kesilapan apa yang Saya nyatakan. Keduanya Saya bukan nak mengheret Dr Amalina dalam pentas politik”- tulisnya di twitter @sir_azri

Beri Kesedaran Kepada Dr Amalina

Namun dia mengingatkan Amalina bahawa pihak pembangkang akan menggunakan apa sahaja yang boleh untuk mengkritik kerajaan khususnya pada waktu ini dengan menyerang Menteri Kesihatan.

“Saya harap Dr Amalina dapat sedar situasi politik Malaysia hari ini yang mana pihak Pembangkang akan menggunakan apa sahaja yang boleh untuk mengkritik kerajaan khususnya pada waktu ini dengan menyerang Menteri Kesihatan.”- tambahnya lagi.

Tak Malu Dihina Taraf Pendidikan

Selepas mempertikaikan umur serta taraf pendidikan Amalina,  Papagomo akur dengan kecaman dan teguran netizen yang mendakwa dirinya kurang cerdik. Malah ada yang  menghina taraf pendidikannya.

“Jadilah inilah Aku, bercakap atas apa yang Aku percaya dan pegang tanpa sedikit pun malu bila dihina taraf pendidikan yang Aku ada. Cerdik bodoh susah dibahagi bahagikan, salah silap itu semua orang melakukan nya. Kau orang Malu? Aku tak malu!”

“Walau Aku ada SPM Aku tak pernah malu dan Aku tak cakap Aku bijak pandai. Kalau Aku salah Aku MINTA MAAF dan Kalau Aku silap sesiapa pun boleh TEGUR betulkan kesilapan Aku. Aku sama macam orang lain, orang yang pendidikan nya tak tinggi melangit ada degree mahupun PHD.”

“Aku ada sambung belajar UITM Shah Alam dalam bidang Diploma Pentadbiran Awam (epjj) tahun 2004 tetapi tak habis belajar hanya sampai semester 1 sahaja. So Aku hanya ada SPM dan tak lebih dari itu.”

Kejayaan Bukanlah Terletak Pada Pendidikan

Menurut Papagomo, kejayaan baginya bukan terletak kepada pendidikan, tetapi pada kebahagian hidup yang boleh membahagia kan dirinya isteri dan anak anak hingga ke akhir hayat.

“Kejayaan seseorang itu bukan terletak pada pendidikan semata-mata. Kejayaan bukan hanya ada rumah besar mahupun kereta mewah. Kejayaan itu bukan kerana dikelilingi kawan kawan intelektual.

Kejayaan itu sebenarnya terletak pada kebahagian hidup yang boleh membahagia kan dirinya isteri dan anak anak hingga ke akhir hayat. Siapa pun kita tidak penting kerana kita adalah sama manusia yang mengejar kejayaan untuk kebahagian dan akhirat.”

Terdahulu, dalam sebuah video yang dimuatnaik oleh Papagomo, dia kurang berpuas hati dengan tindakan Amalina yang membidas petua yang dikeluarkan oleh Dato’ Seri Dr Adham Baba dengan mengatakan bahawa minum air suam mampu membunuh virus.

IKLAN

Amalina kemudian sekolahkan Papagomo dengan menjawab dakwaan tersebut.

Harapan Papagomo Untuk Amalina

Dalam tweet yang berbeza, Papagomo berharap Amalina dapat bersama sama kementerian kesihatan bagi menyumbang kepada negara untuk bersama memerangi wabak coronavirus di Malaysia.