Pada musim COVID-19 ini, beberapa organisasi masih lagi bekerja bagi memberikan khidmat terbaik mengekang wabak ini terus berleluasa. Ini termasuklah buat anggota polis, tentera dan semestinya di sektor perubatan yang sanggup berkorban nyawa.

Putera & Puteri Perak Titip Penghargaan 

Bagi menghargai jasa mereka, anakanda-anakanda Sultan Perak iaitu Raja Azlan Muzzaffar Shah dan Raja Nazira Safya telah membuat poster-poster yang tertera penghargaan buat mereka khususnya anggota polis dan tentera.

View this post on Instagram

#askar #pdrm #dudukrumah

A post shared by Tuanku Zara Salim (@tuankuzarasalim) on

Perkongsian itu dibuat menerusi laman Instagram Duli Yang Maha Mulia Tuanku Zara Salim, Raja Permaisuri Perak baru-baru ini. Rata-rata netizen memuji kesudian putera dan puteri Perak ini selain ada diantaranya berbangga menjadi rakyat negeri itu.

Tunku Azizah Masak Untuk Petugas Hospital 

Dalam perkembangan lain, Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah turut mencuri perhatian apabila sudi mencemar duli memasak untuk petugas-petugas di Hospital Sungai Buloh dan Hospital Kuala Lumpur. Perkongsian itu dibuat oleh puteri keempat baginda, Tengku Puteri Afzan Aminah Hafizatullah menerusi laman Twitter nya.

IKLAN

Sebagai info, ini bukanlah kali pertama Tunku Azizah berbuat demikian. Seperti sudah menjadi rutin baginda apabila berkesudian untuk memasak buat rakyat jelata apatah lagi berada di saat-saat genting seumpama ini. Daulat Tuanku!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry