Sebelum ini, dikhabarkan filem Wonder Woman 1984 tidak akan ditayangkan di pawagam. Sebaliknya pihak Warner Bros sedang dalam perbincangan untuk menayangkan filem itu secara atas talian berikutan wabak pandemik COVID-19 yang melanda di seluruh dunia.

Ditunda Pada 14 Ogos 

Namun, ternyata ianya sekadar khabar angin apabila pelakon yang memegang watak Wonder Woman itu sendiri, Gal Gadot menerusi laman media sosialnya mengumumkan bahawa tayangan sekual bagi filem itu akan ditunda. Dalam kenyataannya,filem itu akan ditayangkan pada 14 Ogos 2020 yang mana sebelum ini telah dijadualkan sekitar Jun.

IKLAN

Doakan Semua Selamat 

Di kesempatan itu, Gal turut menitipkan pesanan kepada semua peminatnya agar berada dalam keadaan selamat selain mengharapkan sinar baharu kelak.Terdahulu, Wonder Woman yang ditayangkan pada tahun 2017 menerima komen yang cukup positif dan pihak Warner Bros sendiri memaklumkan bahawa filem itu antara keluaran mereka yang paling berjaya. Selain Wonder Woman, filem adiwira wanita yang lain seperti Black Widow dan Mulan juga telah ditunda tayangannya ke satu tarikh baharu pada tahun ini.