Penularan wabak pandemik COVID-19 ternyata memberi impak kepada semua industri seluruh dunia.Ini termasuklah buat industri hiburan yang mana kebanyakan filem dan album terbaharu terpaksa ditangguhkan.

Umum Penangguhan 

Kekesalan itu dinyatakan oleh penyanyi antarabangsa, Lady Gaga yang mengumumkan penangguhan pelancaran album terbaharunya, Chromatica.

IKLAN

Menurut empunya nama sebenar Stefani Joanne Angelina Germanotta ini dia berbuat demikian kerana memikirkan ini bukanlah masa terbaik untuk melancarkan albumnya apatah lagi pelbagai kesulitan terpaksa dialami oleh seluruh penduduk dunia.

“Berikutan wabak ini, saya telah mengambil keputusan untuk menangguhkan pelancaran album baharu saya, Chromatica. Saya akan umumkan tarikh baharunya di masa akan datang”

Semua Ditangguhkan 

Dalam masa yang sama, Gaga turut menitipkan pesanan kepada semua peminatnya agar mengamalkan pendekatan yang sihat dan sentiasa memikirkan tentang peminat-peminatnya.

Sebagai info, Chromatica akan menjadi album keenam Gaga yang sepatutnya dilancarkan pada 10 April ini. Bukan itu sahaja, persembahannya di Las Vegas juga akan ditunda.