Bagi menjernihkan keadaan, Vivy Yusof terpanggil untuk menjelaskan hal sebenar terhadap apa yang berlaku semalam sehingga dirinya teruk dikecam oleh netizen.

Ramai yang beranggapan Vivy bersetuju dengan keluhan dari ahli perniagaan, Aleeya Zailan. Wanita ini mengeluh di Instagram bahawa golongan miskin sahaja akan ‘kaya’ selepas menerima bantuan, namun akan tiada pekerjaan selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Namun ramai netizen memberi tanggapan salah terhadap komen Vivy. Hakikatnya dia hanya bersetuju dengan kenyataan bahawa banyak perniagaan akan gulung tikar kerana tidak mampu menanggung kos.

IKLAN

“Saya hanya mahu menjelaskan terhadap apa yang berlaku di twitter. Saya tidak bersetuju dengan ayat pertama tetapi pada yang terakhir.”- jelasnya di Instagram

Sekali lagi, Vivy memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia dan menegaskan dia mengambil berat tehadap golongan B40.

“Saya juga mengambil berat tentang golongan B40 dan mahu memastikan mereka tidak kehilangan pekerjaan. Sekiranya anda mengenali saya, saya harap anda tahu di mana saya berasal. Saya tahu ia tidak akan mengubah apa-apa, tetapi saya tetap mahu menjelaskannya. Sekali lagi, saya benar-benar minta maaf hari ini”

Semalam (29/2), nama Vivy trending twitter kerana beranggapan dia bersikap angkuh. Hal ini membuatkan ramai yang mahu memboikot produk dari perniagaannya, Fashion Valet.