Bunga Citra Lestari Kembali Tulis Pesan di Instagram, Isinya Penuh Tersirat

Mesti Baca

Masih Bebas & Dituduh Bersembunyi, Nur Sajat Beri Respon Mengejutkan!

Ketika semua media arus perdana melaporkan bahawa usahawan, Nur Sajat diburu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), lain pula berlaku...

Cardi B Kongsi Dedah Alasan Nekad Buat Pembedahan Plastik

Cardi B menyatakan bahawa beliau berasa sangat yakin setelah menjalani pembedahan plastik. Rapper wanita yang menjalani prosedur implan payudara...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Kesedihan mendalam masih dirasakan oleh keluarga Bunga Citra Lestari. Selepas suaminya, Ashraf Sinclair meninggal dunia, Bunga seolah-olah tidak bersedia lagi aktif di media sosial.

Selepas tidak muncul di media sosial untuk masa yang lama, kini Bunga telah muncul semula. Dia memuat naik mesej di Instagram dengan ungkapan yang indah.

Posting yang dimuatnaik pada hari Selasa (31/3) semalam, Bunga memuat naik foto dalam Insta-Storynya. Foto menunjukkan keindahan pelangi di langit senja.

Somewhere over the rainbow, (Di suatu tempat di balik pelangi)” tulis Bunga.

Gambar tersebut seolah-olah permandangan dari rumahnya pada waktu matahari mula terbenam.  Mungkin ada maksud tersirat dengan foto ini memandangkan Bunga sangat jarang untuk mengemaskini di Instagramnya.

Judul Sebuah Lagu

Mungkin ramai yang tidak tahu, ungkapan ‘Somewhere over the rainbow’ merupakan judul sebuah lagu yang terkenal di dunia. Ramai yang mengaitkan lagu itu kepada kita semua mengalami masalah dalam kehidupan kita.

Lagu itu adalah tentang harapan, bahawa masa-masa buruk pasti akan berakhir. Berkemungkinan Bunga mahu menyampaikan mesej ini kepada semua orang terhadap ujian dan dugaan yang dilalui oleh semua orang saat ini akibat virus COVID19.

Juga untuk dirinya yang masih berduka atas pemergian suami tercinta.

Ashraf menghembuskan nafas terakhir pada 18 Februari 2020 di Hospital MMC di Jakarta. Ashraf meninggal dunia pada usia 40 tahun dari serangan jantung.

Arwahyarham telah dikebumikan di San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat.

 

 

Terkini

Ingat Lagi Penyanyi Shajiri? Kini Bergelar Usahawan & Berkongsi Tips Untuk Menjana Pendapatan

Anda masih ingat dengan penyanyi Kumpulan KGB yang pernah popular dengan lagu 'Orang Kita' dan 'Hadirlah Kasih' Shajiri? Shajiri...

Artikel Berkaitan