COVID-19 : Selangor Sah Tiada Bazar Ramadan Tahun Ini!

Keputusan itu dibuat Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari selepas perbincangan dilakukan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri semalam susulan penularan wabak COVID-19.

Mesti Baca

Selepas Negeri Sembilan dan Terengganu membuat keputusan untuk membatalkan bazar Ramadan, terbaru, Selangor mengesahkan spekulasi yang melanda sejak akhir-akhir ini yang mana bazar Ramadan di negeri itu turut dibatalkan.

Dibatalkan Sehingga Masa Yang DitetapkanĀ 

Keputusan itu dibuat Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari selepas perbincangan dilakukan dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri semalam susulan penularan wabak COVID-19. Namun pembatalan itu akan ditetapkan sehingga masa yang bersesuai mengikut saranan Kementerian Kesihatan (KKM) dan Jabatan Kesihatan Negeri.

Wujudkan Bazar Atas TalianĀ 

Namun begitu, kerajaan negeri berkemungkinan akan mewujudkan bazar Ramadan secara dalam talian yang mana orang ramai boleh memesan makanan menerusi tempahan dalam talian sebelum dihantar ke rumah mereka. Difahamkan,beberapa negeri lain akan putuskan mengenai kewujudan bazar Ramadan dalam masa terdekat.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan