Semalam tular mengenai suntingan sebuah video yang dikongsi netizen di laman Twitter yang mana dalam video tersebut kelihatan seorang pemandu kereta diperintahkan berpatah balik oleh pihak berkuasa yang bertugas gara-gara gagal menunjukkan bukti dokumen dan alasan kukuh untuk pulang ke rumahnya.

Mirip Fikry Ibrahim 

Namun, rata-rata netizen mendakwa pemandu kereta tersebut mempunyai suara dan wajah mirip pelakon Fikry Ibrahim. Menerusi carian Murai.my juga mendapati netizen mula membanjiri ruangan komen posting terbaharu pelakon Kau Yang Pertama ini dengan pelbagai persoalan mengenai kesahihan dakwaan tersebut.

Persamaan Dengan Fikry 

Spekulasi itu tercetus seleps alamat kad pengenalan serta nombor plat kenderaan yang berasal dari Kedah itu kononnya sama dengan alamat asal Fikry. Bagaimanapun setakat ini tiada sebarang penjelasan daripada pihak Fikry selain ada yang mendakwa ianya sekadar pelanduk dua serupa.

IKLAN

Sebagai info, dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Tahap 2 (PKP 2) pihak berkuasa telah memaklumkan bahawa hanya seorang sahaja wakil ahli keluarga dibenarkan keluar. Sekiranya ada urusan penting dan ingin ke sesuatu tempat, individu tersebut harus membawa dokumen atau surat berkaitan sebagai bukti. Manakala, pihak berkuasa akan ambil tindakan tegas sekiranya mana-mana pihak ingkar dengan arahan tersebut.