Ketika namanya sedang berada di kemuncak, pelakon Hollywood Ezra Miller terpalit dengan satu kontroversi sekaligus turut trending di laman Twitter seluruh dunia.

Cekik Seorang Wanita 

Menerusi laporan Variety, Ezra dikatakan telah mencekik seorang wanita di sebuah bar di Reykjavik, Iceland yang mana video nya itu kini tular di media sosial sejak malam Ahad.

IKLAN

Biarpun ada yang menganggap perilaku Ezra di dalam video tersebut mungkin sekadar gurauan, namun menurut sumber yang berada di tempat kejadian dia mengesahkan bahawa kejadian tersebut benar-benar berlaku dan lelaki tersebut yang sememangnya dikenalpasti sebagai pelakon yang memegang watak The Flash dalam Justice League itu telah diiring keluar dari premis tersebut.

Hilang Sabar 

Dalam video berdurasi 7 saat itu, kelihatan seorang lelaki mirip Ezra berkata sesuatu pada seorang wanita sebelum mencekik leher dan menjatuhkannya. Ketika itu, lelaki yang sedang merakam perilaku tersebut turut meminta nya untuk bertenang dan menghentikan rakaman.

“Oh, anda ingin bergaduh? Itu yang anda ingin lakukan?” Jawab Ezra sebelum mencekiknya

Tambah sumber itu lagi, Ezra dikatakan hilang sabar dengan sikap sekumpulan peminatnya yang begitu ‘mendesak’ sehingga membuatnya bertindak sedemikian. Ketika ini masih belum ada penjelasan lanjut dari pihak Ezra mahupun Warner Bros mengenai insiden tersebut. Di media sosial pula, rata-rata netizen mula melancarkan gerakan boikot terhadapnya selain turut mengandaikan bahawa karier pelakon ini pasti akan berakhir pada bila-bila masa.