Di laman Twitter ketika ini, trending mengenai Running Man (RM) apabila terdapat beberapa perkara mengenai program realiti terkenal itu hangat diperkatakan oleh para peminat.

Suk Jin Terfikir Untuk Tarik Diri 

Salah satunya adalah mengenai desas-desus kononnya dua bintang utama RM, Ji Suk Jin dan Song Ji Hyo dikhabarkan bakal meninggalkan program yang telah bersiaran selama 10 tahun itu. Menerusi laporan Soompi, selaku ahli yang paling senior, Suk Jin meluahkan pernah terfikir untuk menarik diri dari RM selama 3 kali berturut-turut. Hal itu berikutan pada mulanya dia merasakan peranannya dalam RM tidak banyak membantu.

IKLAN

Namun begitu, setelah pelbagai musim bersilih ganti, pelakon yang berusiaa 54 tahun ini akui dapat menyesuaikan diri apatah lagi dipujuk oleh krew produksi dan rakan-rakan yang lain sehingga membawa tuah padanya.

Peminat Gesa Ji Hyo Berundur

Dalam perkembangan, menyusuli perkongsian yang dibuat oleh Suk Jin di laman You Tube itu peminat turut meluahkan rasa kecewa dan menggesa Ji Hyo untuk menarik diri dari RM. Ini berikutan mereka merasakan, Ji Hyo seperti dianaktirikan dan semakin tenggelam apatah lagi dengan kemunculan seorang lagi pelakon perempuan dalam RM, Jeon So-Min sejak tahun 2017.

Pelbagai pandangan diberikan oleh peminat namun dalam masa yang sama mereka mengharapkan agar bintang-bintang RM ini terus dikekalkan.

Terdahulu, pada tahun 2016 Ji Hyo pernah mengumumkan untuk berundur dari RM bagi menumpukan bidang lakonannya namun ianya hanya sekadar khabar angin apabila RM mengumumkan sesi pengambaran bagi musim terbaharu pada tahun berikutnya.