Harapan penyanyi dan komposer muda, Tuah Adzmi untuk melancarkan single terbaru bersama muzik video secara serentak kini hanya tinggal impian.

Pelancaran Lagu Ditangguhkan 

Ini berikutan penularan wabak COVID-19 yang melanda negara membuatkan impiannya itu terpaksa ditangguhkan sekaligus membuatkan penyanyi berusia 22 tahun ini berasa kecewa. Difahamkan, Tuah atau nama sebenarnya Arumi Nafis Bin Mohd Adzmi selesai merakamkan single keduanya bersama FMC Music pada Februari lalu. Malah pihak pengurusan telah bercadang untuk menyiapkan muzik video pada bulan Mac agar dapat dilancarkan serentak di laman YouTube FMC Music yang dijadualkan pada hari ini ( 09 April 2020).

IKLAN

Anggap Ada Hikmah 

Namun takdir telah menetapkan sebaliknya, single yang berjudul “KECEWA” ciptaan sepenuhnya oleh Tuah ini hanya dapat dilancarkan di YouTube dalam bentuk lirik video sahaja. Bagaimanapun, Tuah tidak menyalahkan situasi dan masih bersyukur kerana beranggapan ada hikmah yang besar buat single terbarunya ini.

Namun, akui penyanyi kelahiran Kuala Lumpur ini dia berdebar dan bimbang mengenai penerimaan single ‘Kecewa’ oleh peminat dan menandingi single popularnya sebelum ini, ‘Insan Kau Cinta’ yang telah berjaya mencatatkan 6.8 juta penonton di laman YouTube sekaligus membuat nama Tuah semakin dikenali.

Masih mengekalkan genre muzik balada, Tuah telah mengekspresikan segala rasa di dalam lagu ini bagi memastikan single kali ini lebih mempunyai “soul” dan dapat melekap dihati pendengar.

“Sebagai penyanyi dan pencipta lagu ini, Pastinya saya meletakkan harapan yang luar biasa. Kerana ini merupakan cabaran besar bagi pencipta muda seperti saya. Adakah lagu ciptaan saya diterima? Dan dimana arah tuju dan kedudukan saya dalam industri hiburan di masa akan datang” katanya

Sebagai info, single pertama bersama FMC Music, ‘Insan Kau Cinta’ juga merupakan ciptaan Tuah sepenuhnya. Sebelum menyertai FMC Music, Tuah pernah tular dengan lagu ciptaanya Air Mata Rindu yang mendapat 9.8 juta tontonan di YouTube sekitar tahun 2018.Penyanyi ini mula mencipta lagu sendiri sedari umur 16 tahun dan berjinak sebagai seorang Youtuber semenjak usia 15 tahun.

Bercakap tentang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Tuah berharap agar semua peminat dan masyarakat Malaysia mematuhi arahan yang ditetapkan kerana kesannya mengingkari arahan tersebut akan membuatkan tempoh PKP ini berlanjutan.