Bazar Ramadan pada tahun ini akan berbeza dari tahun-tahun sebelumnya kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi memerangi wabak virus Covid-19.

Daripada pasaran dan perhimpunan tahunan, banyak peniaga akan mengambil perniagaan mereka secara dalam talian. Sama seperti GrabFood dan FoodPanda, lebih banyak pemilik perniagaan di seluruh dunia telah beralih kepada perkhidmatan penghantaran secara dalam talian.

Semak senarai antara 15 Bazar Ramadan Dalam Talian di Lembah Klang.

IKLAN
 1. Bazar Ramadhan Online Subang Jaya
 2. Bazar Ramadhan Bandar Puteri Puchong
 3. Bazar Ramadhan Putra Perdana Puchong
 4. Bazar Ramadhan OTK Puchong Prima
 5. Bazar Ramadhan Kinrara BK
 6. Bazar Ramadhan Kelana Jaya
 7. Bazar Ramadhan Putra Heights Official
 8. Bazar Ramadhan Alam Megah
 9. Shah Alam Bazar Ramadhan Online 2020
 10. Bazar Ramadhan Online Gombak
 11. Bazar Ramadhan Online Wangsa Maju
 12. Bazar Ramadhan Online Ampang 68000
 13. Bazar Ramadhan Pantai Dalam
 14. Bazar Ramadhan Saujana Utama
 15. Bazar Ramadhan Online Sungai Buloh
via nst

“Peniaga akan menyiarkan menu mereka dalam kumpulan ini sementara pelanggan boleh melayari halaman berikut dan memilih makanan yang mereka inginkan. Mereka  akan menghantar mesej melalui WhatsApp kepada peniaga masing-masing dan penghantar makanan akan memilih makanan dan menyampaikannya kepada para pelanggan.” kata Siti Nur Hanani yang juga menjual ayam goreng di platform dalam talian.

Walaupun anda tidak dapat keluar dan membeli makanan seperti yang biasanya dilakukan, anda masih boleh mendapatkan makanan kegemaran tempatan anda secara maya.

via tourism

Kemaskini:

Grab Malaysia juga bergabung dengan Kerajaan Negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur untuk membuat e-Bazar Ramadhan ini menjadi realiti. Disamping mendigitalkan bazar ramadhan yang disukai, terdapat juga menu-menu khas yang disusun dengan rakan kongsi perniagaan untuk membawakan anda makanan yang sentiasa menjadi kegemaran seperti ayam percik, murtabak, roti john, air tebu dan banyak lagi.

via grab.com

Sumber: Hype.My