Situasi membimbangkan disebabkan oleh penyebaran Covid-19, nampaknya tidak mengurangkan bilangan orang ramai orang untuk menatap wajah Glenn Fredly untuk kali terakhir. Mereka berkunjung ke Gereja Protestan Barat Indonesia (GPIB) Sumber Kasih, Lebak Bulus, Jakarta Selatan.

Seperti foto yang dikongsikan oleh Liputan6, dilihat orang ramai mengambil kesempatan untuk memberi penghormatan terakhir buat Glen yang berada di dalam keranda.

IKLAN
sumber: @FloNadayang/Twitter

Isterinya, Mutia Ayu, tidak meninggalkan kedudukannya di sebelah keranda Glenn Fredly. Mutia menunjukkan wajah yang sengit ketika memegang bayi.

Ucapan Mutia Ayu

Pada masa ini, Mutia Ayu juga diberi peluang untuk memberi ucapan. Beliau berkata ucapan yang ringkas, tetapi sangat menyayat hati.

“Sudah tidak sakit lagi ya, sudah tak sakit lagi ya,” ” kata Mutia Ayu dengan suara yang penuh kesedihan sambil mengendong bayi.

Glenn menderita penyakit meningitis, tetapi dia tetap meneruskan aktivitinya. Satu bulan kemudian penyanyi lagu “Januari” itu hanya akan menjalani rawatan intensif.