Baru-baru ini, tular di media sosial apabila penyanyi Shahir Zawawi memuat naik video rakaman luahan perasaanya terhadap segelintir petugas di Hospital Shah Alam(HSA).

Diminta Pulang 

Difahamkan, pada ketika itu Shahir dikatakan dihalang berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan pemeriksaan lanjut selepas mengalami demam sejak tiga hari berturut-turut.

IKLAN

Luahnya lagi, dia terpaksa mengagahkan diri keluar dari rumah pada jam 2 pagi dan melalui dua sekatan jalan raya seawal 2 untuk berjumpa dengan doktor di hospital berkenaan namun hampa apabila diminta pulang dan jalani pemeriksaan di sebelah pagi.

“Sepanjang perjalanan saya hampir muntah, nak pitam dan hampir kemalangan. Saya datang sebab saya betul-betul sakit sebab itu saya datang.

“Kalau demam itukan simptom Covid-19, saya duduk sendirian kalau apa-apa jadi saya tak sedarkan diri siapa yang tolong?”

Biarpun begitu, dalam rakaman video tersebut, pelantun Kebahagiaan Dalam Perpisahan ini juga diarahkan untuk tidak merakamkan sebarang video di kawasan berkenaan namun jawab Shahir, dia berbuat demikian hanya sekadar bukti untuk aduannya kelak dan bukanlah untuk meraih publisiti.

Jalankan Siasatan 

Dalam perkembangan lain, pihak HSA menerusi sebuah kenyataan rasmi di laman Facebook memberitahu pihak mereka mengambil maklum dan memandang serius tentang aduan yang dikemukakan oleh Shahir.

Malah pihak HSA juga sedang menjalankan siasatan terperinci untuk mengenalpasti punca masalah tersebut selain meminta Shahir untuk menghubungi mereka.