Bazar Ramadan Seluruh Malaysia Dibatalkan Sepanjang PKP

Sebelum ini, Murai.my melaporkan beberapa buah negeri seperti Negeri Sembilan, Melaka dan Selangor telah membuat keputusan awal dengan membatalkan penganjuran bazar Ramadan di negeri itu.

Mesti Baca

Menerusi sidang media yang diadakan semalam, Menteri Pertahanan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob telah mengumumkan semua bentuk bazar Ramadan tidak dibenarkan beroperasi sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berlangsung.

Bazar Ramadan Dibatalkan 

”Keputusan Perdana Menteri, semua bentuk bazar Ramadan tidak dibenarkan beroperasi di seluruh negara sepanjang PKP dilaksanakan,” katanya.

Sebelum ini, Murai.my melaporkan beberapa buah negeri seperti Negeri Sembilan, Melaka dan Selangor telah membuat keputusan awal dengan membatalkan penganjuran bazar Ramadan di negeri itu. Difahamkan, dalam sidang media yang sama şemalam, Ismail turut memaklumkan kerajaan turut menarik semula kebenaran untuk kedai gunting rambut, salun kecantikan serta kedai cermin mata beroperasi sepanjang PKP.

Manakala, pelajar-pelajar institut pengajian tinggi diminta untuk terus kekal berada di kampus masing-masing sepanjang PKP dan kerajaan akan menanggung semua perbelanjaan makan serta minum mereka sepanjang tempoh berkenaan. Langkah tersebut diambil bagi mengelakkan kewujudan kluster COVID-19 yang baharu.

SourceBERNAMA

Terkini

“Kurang Ajar!”- Ashraf Muslim Bengang Dengan Syarikat Judi

Pelakon Ashraf Muslim meluahkan rasa kecewa terhadap sebuah syarikat perjudian selepas tular di media sosial mengenai lagu raya yang...

Artikel Berkaitan