Usahawan kosmetik, Nur Sajat menyelar tindakan halaman Facebook palsu yang menggunakan namanya. Lebih mengecewakan, halaman ini dianggap keterlaluan dan melampau kerana menyebarkan fitnah dan mencetuskan kebencian dikalangan netizen.

“Page ini dah melampau! Semua fakta yang dia keluar kan, semua tak betul!!! Page ini mengundang kemarahan netizens! Ini bukan PAGE OFFICIALS saya!!! Page ini nak meraih LIKE ,SHARE dan VIEWER yang banyak sahaja!.

Sajat memohon orang ramai supaya tidak mempercayai halaman Facebook palsu ini kerana ia telah mengelirukan sehinggakan ia disalah anggap. Menurut Sajat, halaman ini telah membuat suntingan kepada video live yang pernah dirakam sebelum ini.

Dalam suntingan tersebut, pelaku mengambil sudut yang negatif sehinggakan kenyataan Sajat  mendakwa golongan Mak Nyah tidak ada dijangkiti COVID-19 mengundang kecaman.

Video singkat yang disunting itu menjadi tular sehinggakan mendapat perhatian dari seorang pendakwah bebas dikenali sebagai Bilfami.

IKLAN

“Tolong semua! Video yang menjadi viral sampai orang ingat penyampaian maklumat saya berikan secara keseluruhan video LIVE saya Di instagram. Tetapi page ini, mereka mengeditkan bahagian negatif sahaja! Oleh demikian ramai orang bersalah anggap terhadap perbualan saya. Saya tahu ramai yang share video negatif saya melalui page palsu ini. Mereka ingat page ‘SAJAT’ dan ‘Nur Sajadiah’ adalah PAGE official saya”

Sajat menegakan bahawa halaman page menggunakan nama SAJAT dan NUR SAJADIAH bukanlah miliknya dan ia adalah palsu. Walaubagaimanapun, Sajat memohon maaf kepada semua sekirang video tersebut mengundang kemarahan orang ramai setelah ia disunting dari sudut negatif.

“Saya ingin meminta maaf buat semua orang, jika ada sesetengah video yang Di edit oleh page ini, bukan lah pandangan dari sudut negetif. Video live saya panjang. Korang kena tengok video yang sebenar!. Bukan video edit dari page jahat ini!”- katanya

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry