Menerusi laman Instagram nya sebentar tadi, pelakon Ashraf Muslim berkongsi khabar duka apabila dia telah disahkan positif wabak COVID-19.

Disahkan Positif 12 April 

Kongsi Ashraf, dia telah mendapat hasil keputusan ujian pemeriksaan tersebut pada 12 April baru-baru ini dan menerusi perkongsian video, sebuah ambulans telah datang menjemputnya ke rumah bagi menjalani rawatan lanjut di Hospital Sungai Buloh.

IKLAN
View this post on Instagram

Assalamualaikum…Tanggal 12hb April 2020 menjadi jawapan bagi AM ttg keputusan Sample covid19. Yer.. saya dijangkiti virus Covid19. Sewaktu itu walaupun sebak didada bila mendapat tahu jawapan tapi saya redha dgn pilihan Allah.. ada hikmah disebaliknya. Dtg perasaan nervous dan mcm2 perasaan timbul bila masuk dalam ambulance.. (itu yg sampai berpeluh2 tu). Maafkan saya ahli keluargaku, sahabat2 dan rakan-rakanku. Dan please tolong doakan yg baik utk saya dan pesakit-pesakit disini dan juga kita semua, semoga Allah jauhkn wabak ini dan tidak berterusan lagi serta sihatkan kita semua. Disini juga saya memohon maaf kepada rakan-rakan wartawan yg cuba menghubungi saya sebelum ini, yerlah..harap faham dgn situasi saya sekarang ni. Tak lupa juga pada frontliners doktor2, MA, nurse2 dan mereka yg terlibat , terima kasih u all are our hero.. and to mama, ibu , sarah, adam, anas dan safiyyah doakan ayah sungguh-sungguh supaya clear dr covid ni cepat yer.. supaya kita dapat jumpa ramai-ramai. Ayah rindu sangat.. tp jangan risau yer ayah ok kat sini sihat dan bole solat dan baca quran mcm biasa. Sama-sama kita berperasangka baik pada Allah.. hanya DIA yg berikan penyakit dan dari DIA jua yg memberikan kita kesembuhan.. Allahualam. Assalamualaikum wbt.

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

Ashraf Sebak 

Dedah pelakon ini lagi, ketika itu dia hanya mampu menahan sebak dan menerima keputusan yang di luar dugaan dengan penuh redha.

“Saya dijangkiti virus COVID-19. Sewaktu itu walaupun sebak di dada bila mendapat tahu jawapan tapi saya redha dgn pilihan Allah.. ada hikmah di sebaliknya.

“Datang perasaan nervous dan macam-macam perasaan timbul bila masuk dalam ambulance.. . (itu yang sampai berpeluh-peluh tu). Maafkan saya ahli keluargaku, sahabat-sahabat dan rakan-rakanku”

Dalam pada itu, dia mengharapkan agar semua pengikut dan masyarakat dapat mendoakan yang terbaik buat dirinya dan pesakit-pesakit yang lain.

“Dan please tolong doakan yg baik utk saya dan pesakit-pesakit disini dan juga kita semua, semoga Allah jauhkan wabak ini dan tidak berterusan lagi serta sihatkan kita semua,” kata Ashraf

Selain Ashraf, pelakon Puteri Aishah, Puteri Puteri Rayyana Rayqa, serta enam krew produksi drama Demi termasuk pengarahnya, Rahila Ali telah disahkan positif COVID-19.

IKLAN

Difahamkan, kumpulan produksi itu berlepas ke Scotland pada 9 Mac lalu, sebelum Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuat kuasa.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry