Dengan jumlah tontonan yang kini meraih 4.7 juta di laman YouTube Warner Music Malaysia, video muzik rasmi single kelima Andi Bernadee, ‘Shimmy’ terus meningkat naik.

Andy ‘Prank’ Orang Awam 

Menghangatkan lagi promosi lagu itu, pada bulan lalu Andi telah melancarkan sebuah video ‘prank’ yang dijalankan di Polperro Steakhouse, Shah Alam.

IKLAN

Video ini telah menampilkan Andi sendiri sebagai teraju utama nya. Menariknya lagi, tiada orang awam yang mengenali Andi ketika itu kerana penyanyi berusia 29 tahun ini telah menyamar sebagai individu yang tidak dikenali mereka.

Hampir Bergaduh 

Dengan hasil solekan yang hebat, orang awam yang berada disitu sama sekali tidak mengecam kemunculan Andi yang menyamar sebagai pelayan di restoran itu. Lebih lucu lagi apabila terdapat adegan-adegan yang mencemaskan sehingga hampir terjadi pergaduhan di antara Andi dengan beberapa para pengunjung restoran.

Video ‘ANDI BERNADEE CARI PASAL DENGAN SHIMMY DI TEMPAT AWAM’ ini telah dilancarkan pada 10 April 2020 yang lepas dan berjaya meraih hampir 1 juta tontonan. Video ini juga telah berjaya memasuki list trending di Youtube pada kedudukan yang ke-38.

Sebagai info,single ‘Shimmy’ terbitan Warner Music Malaysia ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 14 FEBRUARI 2020.