Siapa sangka bintang gusti WWE, Vince McMahon telah dilantik oleh Presiden Amerika Syarikat sebagai penasihat untuk membantu membangunkan semula ekonomi negara itu.

Lantik Empat Ketua Terbaik 

Dalam kenyataannya, Donald Trump mengumumkan bahawa dia sedang mengumpulkan satu pasukan dalam Great American Economic Revival Industry Group terdiri daripada pesuruhjaya dari empat sukan terbaik negara tersebut termasuklah Vince yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), World Wrestling Entertainment (WWE).

IKLAN

WWE Akan Terus Dirakam 

Kumpulan itu yang merupakan individu dari sektor perbankan, peruncitan, sukan, teknologi dan ahli fikir akan bekerjasama untuk merencana masa depan bagi mengembalikan kegemilangan AS. Bercakap semasa taklimat media pada Selasa lalu, Trump berkata tentang pentingnya mengembalikan aktiviti sukan ke kehidupan seharian setelah wabak COVID-19 memaksa beberapa acara di ASA dihentikan.

“Kami harus mengembalikan sukan kami, saya bosan menonton permainan besbol yang berumur 14 tahun.

“Saya sebenarnya tidak mempunyai banyak masa untuk menonton – saya mungkin menonton satu atau dua dan selepas itu saya akan kembali bekerja,” kata Trump kepada media.

Sebagai info, WWE akan dibenarkan untuk terus mengadakan pertunjukan secara langsung.

Namun ianya berlangsung tanpa penglibatan penonton di Performance Center, Orlando. Biarpun AS turut mengenakan perintah tinggal di rumah, namun sukan ini dianggap sebagai ‘perniagaan penting’ dan mendapat kebenaran negara itu untuk meneruskan rakaman dari tempat latihan setiap minggu.