Pelakon Puteri Aishah yang sebelum ini dimasukkan ke hospital Sungai Buloh, didapati negatif ujian saringan kedua COVID-19.

Perkara itu disahkan Puteri sendiri yang sebelum ini disahkan positif COVID-19 sebaik pulang menjalani penggambaran drama Demi di Inverness, Scotland pada 31 Mac lalu.

IKLAN

“Allahu Akbar! Bila nurse Kak Zue cakap result Puteri NEGATIVE!! Puteri terus shaking satu badan rasa syukur happy sgt! Alhamdulillah Alhamdulillah Ya Allah, bersyukurnya”- tulisnya di Instagram.

Puteri berkata, selepas 11 hari ditahan dalam wad, dia diminta untuk mengambil ujian saringan buat kali kedua dan dia benar-benar gembira kerana keputusannya adalah negatif.

“Lepas 11 hari dalam ward, di Hospital Sg Buloh, pagi tadi pukul 12 pagi Puteri buat second swab, dlm tghhari tadi nurse kata Puteri negative! U are free from covid!!
Saya berjaya lawan covid! Alhamdulillah Syukur!”

Puteri mengucapkan terima kasih kepada semua peminatnya kerana sentiasa mendoakan kesihatannya. Tidak lupa juga, dia terhutang budi kepada petugas perubatan yang merawatnya selama di Hospital.