Korea Selatan memang mempunyai stigma negatif mengenai pasangan LGBT. Tetapi kini stigma itu akan dipecahkan oleh web drama mengenai kiasah gay berjudul “Where Your Eyes Linger”

“Where Your Eyes Linger” sendiri akan menjadi drama pertama yang memberi tumpuan kepada percintaan gay. Drama ini akan memaparkan pergolakan dan selok-belok percintaan antara lelaki berusia sekitar 18 tahun.

IKLAN

“Where Your Eyes Linger” akan membintangi Han Gi Chan yang popular menerusi acara survival “Produce X 101”. Lelaki kacak itu akan melakonkan watak bernama Tae Ju yang merupakan satu-satunya pewaris keluarga chaebol di belakang TB Group.

“Where Your Eyes Linger” juga akan menampilkan pelakon Jang Eui Soo yang melakonkan watak Kook. Dia adalah kawan dan pengawal Tae Ju juga merupakan tokoh yang selalu ada di samping pewaris.

Manakala Choi Gyu Ri, yang pernah muncul dalam video muzik “Magic” Super Junior dan “Dear Bride” BTOB melakonkan watak Hye Mi, pertukaran pelajar dari Thailand yang akan menimbulkan konflik antara Tae Ju dan Kook.

Drama web terdiri daipada 8 episod dengan setiap 10 minit. Drama web ini akan dilancarkan kepada umum pada 22 Mei dan diedit oleh versi ‘director cut’ untuk muncul di pawagam pada bulan Jun.