Kedatangan Ramadan 1441H kali ini dilihat sedikit berbeza apabila negara turut diduga dengan pandemik COVID-19 yang mana sedikit sebanyak mengubah corak perjalanan rutin seharian masing-masing. Sebagai salah sebuah stesen penyiaran utama tanah air, pihak Astro yang peka akan hal ini terus komited memainkan peranan penting dalam memastikan rakyat Malaysia sentiasa bersama dan menyemarakkan semangat dalam diri bahawa situasi ini akan beransur pulih kelak.

Astro Tampilkan Pelbagai Sajian Hiburan

Justeru, pada tahun ini, Astro sekali lagi tampil dengan sebuah tema utama diapit dengan mesej yang kuat di sebaliknya bagi melatari kempen Ramadan Raya 2020. Mengangkat tema ‘Indahkan Senyuman, Eratkan Jalinan’, Astro bakal memberikan sajian hiburan serta aktiviti-aktiviti kempen yang mengutamakan hubungan persaudaraan dengan penggunaan komunikasi maya menerusi kesemua platformnya yang didukung dengan pelbagai intisari rancangan.

IKLAN

Perkenalkan 7 Selebriti 

Menarik tahun ini, Astro menggandingkan tujuh personaliti popular tanah air sebagai duta kempen ‘Indahkan Senyuman, Eratkan Jalinan’ yang hadir khusus buat pelanggan Astro, demi memberikan sinar harapan bagi hari-hari yang akan datang.

Duta-duta kempen ini adalah barisan selebriti, Nabil Ahmad, Sherry Alhadad, Ben Amir, Hael Husaini, Ernie Zakri, Shiha Zikir dan Chubb-E, yang masing-masing mempunyai daya tarikan yang tersendiri.Di samping itu, Hael turut melancarkan lagu bersempena dengan bulan Ramadan yang berjudul ‘Senyuman Ramadan’

Kehadiran ketujuh-tujuh mereka ini adalah sebagai pemangkin kepada kempen Ramadan Raya Astro 2020, bertujuan untuk membawakan senyuman menerusi pengacaraan, lakonan, persembahan serta pembabitan mereka secara amnya kepada penonton. Ia secara tidak langsung merapatkan jurang serta mengeratkan jalinan di antara rakyat Malaysia.