Baru-baru ini nama anak Presiden UMNO, Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi, Nurul Hidayah menjadi sebutan netizen di laman twitter. Hal ini bermula selepas sebuah akaun di twiter @KonfemSahih telah memuatnaik sebuah tweet yang menunjukkan Nurul ingkar terhadap pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP).

Dalam tweet itu berkata, Nurul dan suaminya keluar dari rumah jumpa beberapa orang menteri. Perbuatan ini sama sekali mencetuskan kemarahan netizen yang menganggap Nurul bukan melakukan urusan negara atau perkhidmatan keperluan.

IKLAN

Kemudian, Instagram milik Nurul diserang netizen sehingga ada yang mahu melaporkan kepada pihak polis.

Reportlah polis, Saya cabar!

Menyedari terhadap isu ini menjadi tular di laman sosial, Nurul menjawab dakwaan tersebut sebagai fitnah. Dia mencabar netizen untuk membuat laporan polis sekiranya ia bersalah ingkar PKP seperti yang didakwa.

“Report lah polis, tak payah komen disini. Saya sedia bagi kerjasama untuk bagi keterangan saya. Saya cabar!- komen di Instagram”

Dalam sebuah posting di Instagram peribadinya, Nurul akui tiada siapa akan terlepas dari undang-undang. Menurut Nurul, dia keluar berjumpa Menteri dan Timbalan Menteri atas sebab urusan rasmi.

Dia meminta kepada sesiapa yang merasakan dia melanggar PKP agar terus melaporakn kepada polis.

IKLAN

Mengenai dakwaan dia keluar rumah bersama suami, Nurul menafikannya;

“Kebenarannya saya berjumpa YBM memandu seorang diri, berjumpa dengan suami di pejabat YBM untuk menemani saya, serahkan surat dan membuat perbincangan dan pulang ke rumah berasingan”- katanya