Wabak korona (Covid-19) tersebar luas di dunia. Semua orang diminta menjaga kebersihan diri dan kesihatan masing-masing.

Lama sebelum wabak virus korona tersebar luas, sebenarnya Arwah Ashraf Sinclair telah meramalkan ini.

Perkara itu diketahui menerusi muat naik Yuna Zarai, adik ipar Ashraf dan Bunga Citra Lestari.

IKLAN

Baru-baru ini dia memuat naik beberapa gambar semasa percutian bersama ke New York, dua bulan sebelum Ashraf meninggal dunia.

“Sudah dua bulan, kami masih tidak percaya anda pergi. Saya menyimpan beberapa gambar dan tidak percaya bahawa kita sempat meluangkan masa untuk bercuti ke NY. Saya masih merasakan bahawa percutian seolah-olah berlaku semalam,” tulis Yuna.

Selanjutnya, Yuna bercerita mengenai gambar Ashraf yang memakai topeng N-95 semasa percutian mereka ke New York, yang pada masa itu sebenarnya dia diketawakan oleh Yuna dan Adam.

“Ash, you were right man. Covid19 is no joke. We’ll never make fun of your masks again- when Adam puts it on now I always remember when he made fun of you at the airport for wearing them. You would’ve enjoyed seeing him wearing one now LOL”

“Ash,(panggilan untuk Ashraf Sinclair) kamu memang benar. Covid-19 bukan hal yang lucu. Kami tidak akan pernah mentertawakan topeng yang kamu pakai di lapangan terbang lagi. ketika Adam memakainya sekarang, saya selalu ingat ketika dia mengejek kamu di lapangan terbang kerana memakainya. Kamu pasti akan ketawa melihat Adam memakai topeng itu sekarang,”- kata Yuna.

https://www.instagram.com/p/B_HkzAXh1wR/

Ashraf memang diketahui sebagai orang yang mementingkan kesihatan. Bahkan, Ashraf sering mengingatkan keluarganya dalam menjaga kesihatan. Pemergian Ashraf pada Februari lalu masih meninggalkan luka mendalam bagi keluarga yang ditinggalkan.

Ashraf meninggal dunia pada 18 Februari 2020 di Hospital Metropolitan Medical Centre Jakarta akibat serangan jantung.