Sebelum ini anak Presiden UMNO, Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi, Nurul Hidayah menjadi sebutan netizen di laman twitter kerana dia dituduh ingkar terhadap pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP).

Nurul dan suaminya dikatakan keluar dari rumah jumpa beberapa orang menteri. Perbuatan ini sama sekali mencetuskan kemarahan netizen yang menganggap Nurul bukan melakukan urusan negara atau perkhidmatan keperluan.

Walaubagamanapun, Nurul mengangap dakwaan itu sebagai fitnah. Dia menjelaskan dia keluar berjumpa Menteri dan Timbalan Menteri atas sebab urusan rasmi.

IKLAN

Kemudian, muncul pula berita dari penyanyi Rap, Caprice yang dilaporkan ke Kementerian Kesihatan Malaysia di Putrajaya.

Menyedari perbuatan Caprice tidak dikecam seperti berlaku pada dirinya, Nurul buka suara. Dia sedar sebagai anak seorang ahli politik, perbuatannya lebih mudah dikecam berbanding orang biasa.

“Untung la awak Dik @capriceofficial jumpa Menteri org tak kecam. Sebab awak bukan anak orang politik. Takda sapa nak politikkan.”- tulisnya

Dalam posting berbeza, Nurul memohon maaf kepada semua yang beragama Islam di atas kesalahannya. Dia juga berterima kasih kepada semua yang prihatin terhadap situasi yang dihadapi.

“Saya mohon maaf bagi diri saya kepada semua yang beragama Islam seandainya ada antara posting saya sejak semalam mengelirukan. Terima kasih kepada mereka yang sangat2 perihatin terhadap situasi yang sy hadapi dengan memberikan kata2 semangat dan doa. Inshaa Allah segala yg berlaku penuh hikmah dan pengajaran untuk kita memperbaiki setiap kelemahan yg ada”