Hanya sekitar dua bulan yang lalu, Bunga Citra Lestari mengalami kesedihan yang mendalam kerana ditinggalkan oleh suaminya, Ashraf Sinclair untuk selamanya. Kini, Bunga kembali bersedih lagi kerana ditinggalkan oleh kucing peliharaannya.

Perkara ini disampaikan oleh Bunga melalui catatan terbaru di akaun media sosial peribadinya. Bukan haiwan peliharaan biasa, kucing itu dikenali sebagai haiwan kesayangan Arwah Ashraf. Bunga juga meluahkan rasa sedih dan terima kasih untuk kucingnya.

IKLAN

“KepadaToni .. terima kasih kerana telah membawa kebahagiaan di rumah kami setakat ini .. Kucing paling pintar di rumah ini .. Waktu kegemaran mupastilah saat ‘Lihat cicak sambil digendong Daddy’ Aku tau kamu sudah menderita, ini adalah 2 bulan yang sangat melelahkan untuk mu .. Tidak tahu apa yang sedang terjadi,”- tulis Bunga

Nampaknya, sejak ditinggalkan oleh Ashraf, Toni menjadi sedih dan bahkan sukar makan. Sehingga akhirnya, Toni tidak lagi dapat bertahan dan mengikuti arwah Ashraf. Ini nampaknya menunjukkan betapa kuatnya hubungan emosi yang dimiliki Toni dan Ashraf.

“Anda menjadi hilang selera makan, anda menjadi semakin lemah dan lemah setiap hari. Tetapi anda adalah seorang pejuang, jadi anda tidak boleh lagi. Rehat dengan  Damai Toni … Kami mencintaimu .. Terima kasih kerana hadir dalam hidup kami .. Anda akan rindu .. Kirimkan cinta kami kepada Daddy pada masa yang sama … -Mommy & Noah,”- sambung Bunga.