Lebih Bahaya? Wanita Ini Disebut Pengganti Kim Jong Un

Mesti Baca

Antara 5 Pasangan Selebriti Yang Menjalankan Perniagaan Bersama

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja dapat meraih populariti malahan dapat memasarkan produk sendiri pada peminat dan meraih jualan tanpa...

5 Selebriti Hollywood Ini Kongsi Kisah Mereka Hadapi Sexism

Isu sexism , prejudis atau diskriminasi jantina bukan sahaja berlaku terhadap wanita biasa, malah selebriti wanita juga turut mengahadapi...

Bekas Pelakon Sedang Dipantau Polis Perak?

Sebelum ini, kecoh di laman Instagram, seorang bekas pelakon telah memuat naik beberapa kenyataan tentang ‘vaksin’ . Dari muat...

Pada masa ini, khabar angin mengenai kesihatan semasa Kim Jong Un semakin berleluasa. Sehinggakan ada seorang pakar di semenanjung Korea mengatakan bahawa pemimpin Korea Utara itu telah meninggal dunia.

Tetapi, jika berita itu benar-benar berlaku, pastinya adik kepada Kim Jong Un iaitu Kim Yo Jong akan menjadi pemimpin Korea Utara seterusnya.

Walaupun pemimpin Korea Utara pada umumnya lelaki, tidak mungkin Kim Yo Jong akan menjadi calon terkuat untuk pemimpin dinasti Kim berikutnya yang mengikuti jejak abangnya.

Lebih menakutkan, sekiranya benar bahawa adik Kim Jong Un meneruskan perjuangan abangnya, dia tidak akan membuat banyak perubahan atau melonggarkan dasar di Korea Utara.

“Sekiranya Kim Jong Un meninggal, adik perempuannya dapat mengambil alih kedudukannya. Itu tidak akan membawa banyak perbezaan atau membawa dasar pemerintahan Korea Utara ke luar negeri,” kata Lee Sung Yoon, seorang pakar Korea yang dilaporkan oleh The Fletcher School, Tufts University.

Dipetik dari Vice.com, laporan itu menyebut Kim Yo Jong boleh menjadi lebih berbahaya daripada kepimpinan abang, ayah dan datuknya.

Kemungkinan rancangan untuk aktiviti ketenteraan seperti serangkaian ujian peluru berpandu dapat dilakukan untuk menunjukkan bahawa dia cukup kuat dan bertanggungjawab untuk memegang jawatan sebagai pemimpin Korea Utara.

Terkini

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

Artikel Berkaitan