Sebelum ini hangat diperkatakan tentang pergolakan rumah tangga usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Aliff Syukri dan isteri, Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid. Ia berikutan dakwaan bahawa Nur Shahida sudah memfailkan perceraian di mahkamah.

Namun sehingga hari ini tiara apa-apa pengesahan secara rasmi dibuat oleh kedua-dua pasangan ini.

IKLAN

Terbaru, pelakon Zarina Zainuddin telah memberi bayangan mengenai kemelut rumahtangga Aliff dan Shahida. Menerusi sebuah komen yang ditinggalkan oleh Zarina di Instagram Aliff, dia mendoakan supaya rumahtanggan mereka kembali pulih.

“Moga ada keajaiban buat Dato Sri sekeluarga di bulan Ramadhan yang mulia ini. Banyakkan berdoa Dato Sri, hanya Allah tempot kita mengadu di saat ini. Saya doakan semoga jernih kembali hubungan Dato Sri dan Datin Sri demi anak-anak tercinta taira yang mustahil dalam hidup ini. Inshallah”- komennya di Instagram.

Komen Zarina ini telah mencetuskan tanda tanya di malanga netizen, sehingga ada yang mendakwa Zarina lebih mengetahui tentang rumahtangga pasangan ini benar-benar bermasalah.

Doa yang disampaikan oleh Zarina ini berikutan dari luahan Aliff di salah satu posting terbarunya di Instagram. Aliff berkongsi foto bersama anak-anaknya dan berkata, ada hikmah di sebalik musibah yang menimpa dirinya.

“Sy faham perasaan korang inilah Permata hati sy. Tak kisah la petir ke guruh ke mesti ada benda yang baik di hadapan. Percaya pada Allah dan tawakal betul betul setelah usaha.
Alhamdulillah. Banyak benda ajaib jadi pada bulan ramadhan ini.”-tulisnya di Instagram

Ini bukan kali pertama pergolakan rumah tangga Aliff dan Nur Shahida menjadi perhatian kerana pada tahun lalu, pasangan ini juga dilaporkan berselisih faham dan berbaik tidak lama kemudian.