Usahawan dan selebiriti  Wak Doyok tampil membuat permohonan maaf menerusi gambar yang dimuat naik di Instagram. Wak Doyok mengakui kesilapan mengeluarkan kenyataan berkaitan salah guna lambang dan logo diraja Johor.

IKLAN

“Saya dengan rendah diri merafak Sembah Takzim dan Mohon Ampun kemajlis Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor, Duli Yang Maha Mulia Permaisuri Johor dan Duli Yang Amat Mulia Tunku Mahkota Johor serta Yang Amat Mulia Yang Amat Mulia Kerabat Diraja Johor di atas kecuaian dan kelalaian saya.

Salam Kemaafan saya panjatkan juga kepada Bangsa Johor yang saya muliakan.

Sesungguhnya saya sedar kesilapan saya berpunca dari ketidak arifan saya dalam mengenali batas protokol Diraja. Saya amat menyesali keterlanjuran yang tidak disengajakan ini dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.

Saya memohon doa kehadrat Allah SWT agar dilanjutkan usia zaman Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor serta Usrah Diraja. @tunku_idris 🙏🏻 Daulat Tuanku 🙏🏻 Wassalaam”- tulis di instagramya

Permohonan maaf ini dibuat susulan dari teguran Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar di instagramnya hari ini.

Baginda telah mendedahkan kesalahan sebuah akaun Instagram yang merupakan pemilik perniagaan jam tangan dan barang kemas. Pemilik akaun bernama Caroz Wooden tersebut didakwa telah menghasilkan sebentuk cincin dengan ukiran lambang diraja Johor.

Difahamkan cincin silver itu ditempah oleh Wak Doyok.

Dalam pada itu, permohonan maaf Wak Doyok telah disambut baik oleh baginda. Baginda membalas komen dengan emoji tanda ‘bagus’ dan rata-rata netizen memuji sikap Wak Doyok yang berani tampil secara terbuka untuk mengaku kesilapan.