Aktor Terkenal Di Bollywood & Hollywood, Irrfan Khan Meninggal Dunia

Mesti Baca

Antara 5 Pasangan Selebriti Yang Menjalankan Perniagaan Bersama

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja dapat meraih populariti malahan dapat memasarkan produk sendiri pada peminat dan meraih jualan tanpa...

5 Selebriti Hollywood Ini Kongsi Kisah Mereka Hadapi Sexism

Isu sexism , prejudis atau diskriminasi jantina bukan sahaja berlaku terhadap wanita biasa, malah selebriti wanita juga turut mengahadapi...

Bekas Pelakon Sedang Dipantau Polis Perak?

Sebelum ini, kecoh di laman Instagram, seorang bekas pelakon telah memuat naik beberapa kenyataan tentang ‘vaksin’ . Dari muat...

Berita sedih itu datang dari pelakon Bollywood terkenal, Irrfan Khan. Pelakon berusia 54 tahun itu meninggal dunia kerana menderita jangkitan usus besar.

Berita kematian Irrfan Khan ini dilaporkan oleh TimesofIndia sebentar tadi yang disampaikan oleh pengarah filem Shoojit Sircar .

“Kawan saya, Irfaan. Anda telah berjuang dan berjuang. Saya akan selalu bangga dengan anda. Kita akan bertemu lagi. Takziah kepada Sutapa dan Babil. Anda juga berjuang, Sutapa anda memberikan segala yang mungkin dalam pertarungan ini “tulisnya.

Sebelum meninggal dunia, Irrfan Khan dikejarkan ke hospital pada Selasa (28/4/2020). Namun sejak 2018, Irrfan Khan diketahui berjuang melawan tumor neuroendokrin.

Nama Irrfan Khan mungkin tidak begitu terkenal seperti Shahrukh Khan, Aamir Khan atau Salman Khan. Tetapi pencapaian Irrfan dipandang tinggi dalam dunia filem.

Pencapaian Tinggi Dalam Dunia Hollywood

Sebagai info, Irrfan Khan adalah pelakon India yang meraih kejayaan di Hollywood. Dia membintangi sejumlah filem seperti Life of Pi, Jurassic World, Inferno, The Amazin Spider-Man dan banyak lagi.

Irrfan Khan mula memulakan langkah dalam dunia hiburan sejak tahun 1988. Irrfan adalah pelakon berbakat yang dia memenangi sejumlah anugerah seperti Anugerah Filem Nasional untuk pelakon terbaik menerusi filem Paan Singh Tomar.

Perkahwinan Berbeza Agama

Irrfan Khan  menganut agama Islam namun dia berkahwin Sutapa Sikdar yang diketahui beragama Hindu.

Terkini

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

Artikel Berkaitan