Nampaknya isu sensasi mengenai usahawan Datin Vivy Yusof di dakwa meniru idea orang lain masih menjadi sebutan. Difahamkan Vivy meniru rekaan dan konsep jenama tudung seorang selebriti bernama Nia Atasha.

Selepas Qi Razali yang buka mulut mempertankan kekasihnya itu, kini giliran model Alicia Amin pula mengkiritik.

Dipetik dari Astro Gempak, Vivy  terkilan apabila koleksi The Artsy dUCk yang bakal dilancarkan untuk membantu anak-anak yatim diperkotak-katikkan sebegini.

IKLAN

Walaubagaimanapun, kenyataan Vivy itu tidak disambut baik oleh Alicia. Di Instagramnya, Alicia kesal dengan kenyataan Vivy seolah-olah menutup kesalahannya dengan memberitahu koleksi itu untuk membantu anak-anak yatim. Alicia berkata, sepatutnya Vivy memohon maaf di atas kesalahannya.

“Instead of Apoligising, or paying homage, she is using as a scapegoat??? Ok?- tulisnya di Instagram

“saya akan menjual ubat kemudian menderma ke rumah anak yatim kerana tidak menjadi masalah bagaimana anda mendapat wang tunai, asalkan anda membantu”- katanya

Terdahulu, Nia menyatakan kekesalan terhadap tindakan Vivy yang meniru idea yang pernah dikeluarkan olehnya bersama sebuah jenama tempatan pada 2018. Walaugaimanapun, Vivy menolak dakwaan itu dan mempertahankan pekerjanya yang berusah keras untuk menghasilkan koleksi tersebut.