Walaupun seluruh rakyat Malaysia tidak dapat bebas untuk keluar membeli-belah dalam tempoh PKP ini namun ia bukanlah menjadi penghalang.

Menjelang hari raya tak lama lagi, pasti ibubapa sudah merancang untuk membeli baju raya buat anak-anak. Tidak perlu ke pusat membeli-belah, nampaknya ibubapa boleh dapatkan koleksi baju raya yang cantik-cantik melalui dalam talian.

Sudah semestinya golongan yang paling gembira menyambut bulan Syawal adalah golongan kanak-kanak.

Oleh itu, kami di Murai MY tertarik dengan koleksi-koleksi baju kurung kanak-kanak yang dihasilkan oleh CIPTA. Bukan sahaja terlihat comel, namun rekaannya cukup unik dan kreatif.

Koleksi MALAM menampilkan empat rekaan persis seorang biduanita. Rekaan ini mendapat inspirasi dari watak-watak dalam filem P. Ramlee seperti  Hasnah, Latifah, Rohani dan Norkiah dalam 14 variasi warna.

“Koleksi MALAM menjadikan raya anda lebih berseri dan boleh terus ke Pesta Muda Mudi.”- tulis CIPTA di Instagram.

Yang pasti rekaan baju kurung kanak-kanak ini cukup memukau dan boleh buatkan anda tersenyum seorang.

Latipah Kurung
Hasnah Dress
Norkiah Kurung in Peach
Rohani Kurung in Dark Grey

Jika dilihat dari laman sesawang rasmi mereka cipta.my, kebanyakkan koleksi ditawarkan dengan harga yang berpatutan iaitu bermula dari RM179. Pada musim perayaan ini, CIPTA menawarkan diskaun menarik.  Jika koleksi-koleksi ini berkenan di hati, anda bolehlah berkunjung ke laman sesawang CIPTA dan jangan lupa untuk masukkan kod promosi “KEKALTENANG” semasa membuat pembelian dan nikmati potongan RM10.