Sebagai seorang selebriti dan mempunyai ramai peminat, sudah pastinya akan berhadapan pelbagai komen di Instagram. Ada yang memuji dan ramai juga yang mengkritik pada foto-foto yang dimuatnaik di Instagram.

Kepada selebriti yang belum bertudung, sudah pastinya banyak komen dari peminat yang akan menegur berulang-ulang kali mengenai pemakaian tudung. Maklumlah, zaman sekarang, netizen terdiri daripada pakar ekonomi, pendakwah bebas dan penganalisi politik pun ramai.

Terbaru, penyanyi Nourul Depp turut mendapat teguran yang sama dari peminatnya di Instagram. Sebuah foto yang dimuat anik oleh Nourul di Instagram menunjukkan dia melakukan aktiviti larian dengan menaiki tangga di kediamannya.

IKLAN

Dalam salah satu komen, peminatnya menegur Nourul tidak memakai tudung, dan ini reaksinya;

“Dah buat dah tanggungjawab awak sebagai orang Islam untuk menegur Islam lain. Tegur takpe, jangan judge orang tau! Thanks adik. Semoga Allah lindungi. Jaga mulut jaga hati juga. Jaga diri”- jawabnya dengan baik.

Rata-rata peminatnya memuji sikap Nourul yang membalas teguran tersebut dengan positif dan tidak melenting. Walaubagaimanapun Nourul berkata, tidak seharusnya menyalahkan individu itu kerana dia telah melakukan tanggungjawabnya dengan baik.

“Dia buat tanggungjawab dia. Kita anggap macam tu. Saya mula terasa juga macam tu. Tapi bila fikir balik, takpe. Bagi dia pahala”- tulisnya

Sebagai peminat, nak tegur boleh, tapi alangkah baiknya jika ia dapat dilakukan dengan secara tertutup contoh dengan berhubung melalui DM (Direct Message).