Pengasas Tesla, Elon Musk dan teman wanitanya yang juga merupakan seorang pemuzik, Grimes atau nama sebenarnya Claire Elise Boucher mencuri perhatian dunia selepas pasangan ini dikurniakan cahaya mata.

Jantina Ditentukan Sendiri 

Menariknya mengenai anak mereka, Elon dan Grimes telah menamakannya sebagai ‘X Æ A-12’. Bukan itu sahaja, biarpun anak pasangan itu dilahirkan sebagai seorang lelaki namun mereka mahu X Æ A-12 membesar secara berdikari dan memilih jantinanya sendiri.

“Saya tidak mahu jantina menjadi isu kepada anak saya di masa akan datang. Biar anak saya nanti yang tentukan,” tulis Grimes di laman Twitter miliknya.

Dedah Maksud Nama Anak 

Setelah dihujani dengan pelbagai persoalan mengenai maksud di sebalik nama anak mereka, Grimes akhirnya mendedahkan nama tersebut berkaitan rapat dengan sains dan juga filem sci-fi termasuklah melambangkan salah satu lagu kesukaan Grimes yang berjudul Archangel. X bermaksud pembolehubah, Æ ejaan mewakili Ai (cinta/kebijaksanaan), A-12 pula ialah pangkal nama pesawat kegemaran mereka iaitu SR-17 dan A=Archangel (judul lagu kegemaran Grime).

Biarpun begitu, Elon memanggila anaknya sebagai Geoff sekaligus mencetuskan tanda tanya adakah nama sebenar bayi tersebut seperti yang dimaksudkan atau sekadar gurauan. Sebagai info, X Æ A-12 merupakan anak pertama pasangan ini dan Ellon mempunyai 5 orang anak hasil perkahwinan sebelum ini.