Selepas 20 Tahun, Alyah Umum Berhenti Rakam Lagu Cinta

Rata-rata pengikut Alyah menyambut baik hasrat murninya selain turut berkongsi akan sokongan penuh mereka kepada Alyah atas apa sahaja keputusan yang terbaik buat dirinya dan keluarga.

Mesti Baca

Lagu-lagu seperti Sesal Separuh Nyawa, Kisah Hati, Tak Mungkin Kerna Sayang merupakan antara single hits yang melonjak nama penyanyi popular Datin Alyah.

Alyah Umum Berhenti Rakam Lagu Berunsurkan Cinta 

Malah penyanyi ini sering kali dikaitkan dengan lagu-lagu berunsurkan cinta sehingga seakan sudah menjadi ‘trademark’ nya. Namun selepas 20 tahun berkecimpung dalam bidang nyanyian, Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah binti Abu Hasan kini meletakkan noktah dalam rakaman lagu-lagu berunsurkan cinta selepas isteri kepada komposer terkenal, Dato Ramli MS ini mengumumkan khabar berita tersebut yang dikongsi menerusi laman Instagram nya.

Mohon Maaf 

Jelas Alyah, dia meluahkan rasa kesal serta turut memohon maaf kerana lagu-lagunya sebelum ini telah membawa pengaruh rasa sedih yang hanya berunsurkan cinta kepada manusia dan membuatkan pendengar menitiskan air mata.

View this post on Instagram

20 tahun saya berjalan sebagai seorng penyanyi,Saya menyanyi lagu cinta,lagu sengsara,lagu sedih,lagu curang,lagu kecewa kebanyakan lagu lagu saya semua berunsur cinta kepada manusia…. Dibulan ramadhan yg mulia ini saya ingin memohon kemaafan atas pengaruh yg saya bawa selama ini.Nyanyian saya menitiskan airmata kamu dan menitis kerana kasih pada manusia Bukan kerana kasih kerana Allah swt Bukan kerana para Rasul Bukan kerana para ilmuan agama Bersalahnya saya pada kamu dan berdosanya saya pada kamu.Saya mohon ampun atas kekilafan saya selama ini dlm mengejar popularity… Saya la yg berdosa saya juga amat naif dan saya lah yg bersalah.. Mulai saat ini saya tidak akan merakamkan lagi apa apa lagu cinta terhadap manusia lagu buat kekasih.yg akan membuatkan kamu terbuai dan lupa pada maha pencipta… Mohon maaf atas keputusan ini… Selamat berpuasa semua… Lagu terbaik yg pernah saya tulis bersama @omarkrk & @ikhwanfatanna juga hasil usaha kakak saya @ayuputeh lagu yg saya lakarkan dari hati ketika saya masih mencari jawapan dlm kehidupan saya…perjalanan saya masih jauh semoga Allah swt sentiasa bersama kita semua dan memberi redhonya… Sejauh mana kita mencari jawpan demi mencari bahagia sebenarnya ia ada pada diri kita sendiri hanya 1 kepercayaan Allah swt itu ada dan dia maha baik dan penyayang pada setiap hambanya….Hakikat jiwaku

IKLANA post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on

Mengambil keberkatan Ramadan dan Hari Nuzul Quran, Alyah nekad untuk tidak lagi membawa lagu-lagu yang berunsurkan sedemikian.

“Saya la yang berdosa saya juga amat naif dan sayalah yang bersalah. Mulai saat ini saya tidak akan merakamkan lagi apa apa lagu cinta terhadap manusia lagu buat kekasih yang akan membuatkan kamu terbuai dan lupa pada Maha Pencipta,” katanya

Rata-rata pengikut Alyah menyambut baik hasrat murninya selain turut berkongsi akan sokongan penuh mereka kepada Alyah atas apa sahaja keputusan yang terbaik buat dirinya dan keluarga.

Terkini

Sesuai Dijadikan Hadiah! Boleh Tergoda Tengok Pek Galaxy Ekosistem Violet Edisi Terhad Ini

Bagi mereka yang mencari cara untuk melengkapkan gaya hidup epik mereka, Samsung Malaysia ada tawaran yang menarik. Dari 15...

Artikel Berkaitan