Berita sedih itu datang dari  aktor kacak Park Ji Hoon, yang berasal dari Korea Selatan. Dipetik dari Allkpop, pelakon drama Chicago Typewriter meninggal pada usia 31 tahun.

Berita ini disampaikan secara langsung oleh keluarga Park Ji Hoon melalui Instagram mendiang. Dikatakan bahawa Park Ji Hoon meninggal dunia akibat barah perut pada 11 Mei 2020 yang lalu.

IKLAN

Pengebumian Park Ji Hoon diadakan hari ini. Keluarga itu juga telah berkongsi foto-foto jambangan bunga memperingati mendiang dari saudara dan rakan di Instagram pelakon itu.

Keluarga mendiang mengucapkan terima kasih atas sokongan yang memperkuat mereka dalam masa sukar ini.

“Kami dengan tulus mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang memberi kami sokonga bahkan semasa wabak Covid-19. Terima kasih kepada anda, kami merasa tidak bersendirian ketika membawa adik kami ke syurga,” kata wakil keluarga itu.

Park Ji-hoon  memulakan kariernya di dunia hiburan sebagai seorang model. Dia terlibat dalam drama Chicago Typewriter, yang juga dibintangi oleh sejumlah selebriti terkenal seperti, Yoo Ah-in, Lim Soo-jung, Kwak Si-yang, Jo Woo-jin, Ko Gyung-pyo, dan ramai lagi.

Semoga beristirahat dengan tenang, Park Ji Hoon.