Nama finalis Hero Remaja 2020, Jabir Meftah kini hangat diperkatakan selepas dia teruk dikecam oleh warganet sehingga ‘trending’ di laman Twitter gara-gara kenyataan yang dikeluarkannya baru-baru ini.

Anggap Tidak Layak Sertai Hero Remaja 

Difahamkan, Jabir telah mengulas satu kenyataan daripada seorang pengguna mengenai keperluan mencari kerja yang memerlukan pengalaman sebelum memohon.

IKLAN

Namun kenyataanya itu telah menyinggung banyak pihak selain turut mengaitkan dengan beberapa kenyataan yang dikeluarkannya sebelum ini. Bukan sahaja, ada segelintir pihak menyatakan bahawa dia tidak layak menyertai program realiti Hero Remaja, lebih menyedihkan ada diantara mereka turut membuli fizikal (body shaming) pendatang baharu dalam industri ini dengan menyamakan wajahnya dengan karakter sebuah animasi.

Nyahaktif Semua Akaun Sosial Media 

Menerusi carian Murai.my terkini, Jabir telah menyahaktifkan kesemua akaun sosial media nya selepas dibanjiri dengan pelbagai kecaman daripada warganet.

Dalam pada itu, ada diantara mereka beranggapan komen-komen tersebut bersifat melampau hanya kerana satu kenyataan yang dikeluarkannya malah Jabir juga telah memohon maaf atas kenyataanya yang mungkin menyinggung perasaan mana-mana pihak.