Tidak banyak orang tahu bahawa Aishwarya Rai pernah ditawarkan peranan untuk bermain dalam filem legenda, KUCH KUCH HOTA HAI (KKHH) dan KABHIE KUSHI KABHIE GHAM (KKKG). Pada masa itu, Aishwarya Rai menolak tawaran dari Karan Johar, pengarah dua filem terkenal itu.

Aishwarya Rai Dan Karan Johar

Setelah lebih 10 tahun berlalu, Aishwarya akhirnya berbicara tentang alasannya menolak kedua-dua filem itu, yang dibintangi oleh Shahrukh Khan. Aishwarya Rai menyatakan bahawa jika dia tidak dapat menerima tawaran dari Karan Johar kerana dia terikat dengan kontrak dengan filem lain yang tidak mungkin dia tinggalkan.

“Saya tidak dapat bermain KUCH KUCH HOTA HAI kerana saya menjalani penggambaran AA AB SEA CHALEIN. Pada masa itu, saya terpaksa menjalani penggambaran selama 40 hari di Amerika Syarikat,” kata Aishwarya seperti dilapor Miss Malini.

“Saya peminat Karan Johar, dan KKHH adalah filem pertamanya sebagai pengarah. Saya benar-benar mahu bekerjasama dengannya. Tetapi saya tidak boleh,” sambung isteri Abhishek Bachchan itu.

Gagal mendapatkan Aishwarya Rai untuk KUCH KUCH HOTA HAI yang akhirnya dibintangi oleh Kajol dan Rani Mukherjee, Karan menulis cerita baru. Pengarah itu menawarkan skrip KABHIE KUSHI KABHIE GHAM kepada Aishwarya, tetapi ternyata mereka memang belum tidak ada jodoh.

IKLAN

“Dia menulis KKKG dan memberitahu saya tentang wataknya. Tapi kami tidak boleh kerja bersama. Kami hampir saja bekerjasama untuk filem lain, tapi projek itupun batal. Dia menceritakan hampir semua karyanya kepadaku. Dia adalah keluarga,” ungkap Aish.