Berita mengejutkan datang dari pelakon sinetron Aliff Ali, yang juga merupakan adik kepada Miller Khan. Dia didakwa melakukan keganasan rumah tangga terhadap bekas isterinya Aska Ongi.

Sudah Bercerai Pada Tahun Lepas

Rumah tangga Aliff Ali dan Aska Ongi telah berakhir sejak November 2019. Perkahwinan Aliff dan Aska hanya bertahan selama setahun berkahwin dan dikurniakan seorang anak.

IKLAN

Setelah berdiam diri mengenai perceraiannya, kali ini Aska, yang diwakili oleh Sunan Kalijaga sebagai penasihat undang-undang, akhirnya membuka suara.

Menurut Sunan, Aska memilih untuk bercerai dengan Aliff kerana dia adalah mangsa keganasan rumah tangga.

Menurut laporan dari WowKeren, Aska mengaku bahawa dia dianiaya oleh Aliff ketika dia hamil 4 bulan.

Sunan juga mendedahkan bahawa Aliff adalah seorang pemabuk dan mempunyai perangai yang buruk. Bahkan Aska mendapat sokongan dari bekas isteri Aliff, Nora Alexandra, kerana dia pernah mengalami hal yang sama.

Rumah tangga Aliff Ali dan Aska Ongi telah berakhir sejak November 2019

Tambahnya lagi, Aska juga telah melarang Aliff bertemu dengan anak-anak mereka kerana takut akan berulang kali melakukan keganasan rumah tangga.

Sementara itu, Aska juga akan melaporkan Aliff ke Pejabat Imigresen kerana Aliff tidak mempunyai permit kerja. Rupa-rupanya Aska telah lama melaporkan berkaitan dengan kes keganasan rumah tangga ini.

Aska juga berkongsi beberapa gambar yang menunjukkan keganasan yang dialaminya.

Pada yang tidak kenal, Aliff  merupakan adik beradik tiri kepada pelakon dikenali di Malaysia iaitu Sabrina Ali. Selain Aliff, adik beradik yang lain seperti Miller Khan dan Farali Khan berkecimpung dalam bidang lakonan dan membina nama di Indonesia.