Menerusi laman Instagram nya, pelakon dan pelawak Saiful Apek telah berkongsi khabar gembira yang mana dia dan kesemua ahli Senario sebelum ini bakal bersatu kembali menerusi sebuah rancangan khas, Senario Reunion yang akan ditayangkan di RTM TV2 pada malam raya kedua.

Seperti Adik Beradik 

View this post on Instagram

indah & nikmatnya, harga SILATURRAHIM & UKHWAH yg tiada nilai dgn wang ringgit, bersama sahabat2 yg masih lagi ISTIQOMAH utk bersama2 selagi masih bernyawa. sayangi sahabat2, ibarat famili sendiri. “the richest person in the world, is the one who have everything that money cannot buy. it’s LOVE & FAMILY” Syukur اَلحَمْدُ لِله • RepostBy @senariounion: "malam RAYA KEDUA! tungguu… #Senariounion" (RTM TV2 & waktu siaran akan diumumkan. pada yg tertanya2 kenapa 6 ahli sahaja, disebabkan Abg @lanpetpet tak dapat bersama atas kesibukan urusan yg tak dapat dielakkan) 🙏🏻😎 “tiada kejadian yang dijadikan kebetulan” 👌🏻

A post shared by SAIFUL APEK ®™ 🇲🇾 (@saifulapek) on

IKLAN

Meskipun mengalami proses pasang surut sepanjang penglibatan Senario di dalam industri, menurut Saiful atau lebih mesra disapa sebagai Apek, hubungan mereka sudah diibaratkan seperti adik beradik dan tidak mampu dinilai dengan wang ringgit.

Lan Tidak Dapat Bersama 

Dalam pada itu, ramai yang tertanya ‘reunion’ kali ini hanya melibatkan 6 orang ahli Senario tanpa kelibat Lan Pet Pet. Dedah Apek, Lan tidak dapat bersama atas urusan yang tidak dapat dielakkan. Namun begitu, dia telah mencabar pengikut-pengikutnya untuk bertanyakan sebab mengapa Lan tidak sertai Senario kali ini serta akan beri hadiah sekiranya Lan menjawab soalan dari mereka.

“bagi mereka yang tak henti-henti tanya mana @lanpetpet , adalah lebh afdhal tanya tuanpunya badan sendiri & saya akan bagi hadiah kalau dijawab. (sila screenshot & DM pada saya) #LanPetPetReplyChallenge “ada berani?!” 👍🏻😎”

Sebagai info, Senario mula dikenali menerusi program realiti Sinaran Pasport Kegemilangan. Kumpulan ini bersilih ganti keahlian sejak ditubuhkan pada 1996 seperti Wahid Mohd, Lan Pet Pet, Azlee Jaafar, Ilya Buang, Hamdan Ramli, Saiful Apek dan Yassin Yahya.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry