Langgar PKPB, Aiman Tino & Bapa Dikompaun RM1000

Mendedahkan cerita sebenar di sebalik kompaun tersebut, Aiman berkata ketiak serbuan dibuat ramai pengunjung termasuk mereka berteduh di dalam sebuah sebuah bangsal akibat hujan lebat

Mesti Baca

Penyanyi Aiman Tino,22 dan bapanya Yusri Ishak,51 telah dikenakan kompaun setelah didakwa melanggar arahan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKBP) pada petang Selasa.

Kompaun RM1000

Menerusi laporan Berita Harian, Aiman atau nama sebenarnya Muhammad Aiman Yusri dan bapanya ketika itu berada di kolam ikan di Ampang Pecah, Kuala Kubu Bharu bagi menyertai aktiviti memancing. Namun, siapa sangka ianya berakhir dengan isu tersebut yang mana mereka dikenakan kompaun sebanyak RM1,000 dan perlu dijelaskan sebelum 8 Jun ini.

Polis Enggan Terima Penjelasan

View this post on Instagram

Rezeki !! Siapa tahu ini ikan apa ?? 🤓

IKLANA post shared by Therealaimantino (@official_aimantino) on

Biarpun begitu, pelantun Permata Cinta ini mendakwa mereka terperangkap ketika polis melakukan serbuan di kawasan itu.Mendedahkan cerita sebenar di sebalik kompaun tersebut, Aiman berkata ketiak serbuan dibuat ramai pengunjung termasuk mereka berteduh di dalam sebuah sebuah bangsal akibat hujan lebat. Malah mereka juga mematuhi SOP yang ditetapkan seperti mengamalkan penjarakkan sosial satu meter, memakai topeng dan mendapatkan nombor giliran untuk masuk memancing.

“Saya tergamam dan hairan mengapa polis menyaman saya dan ayah bersama pengunjung yang lain. Kami masuk ke kawasan kolam itu mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang disediakan pemilik kolam.

“Ketika serbuan polis petang lewat petang semalam, hujan lebat. Ramai pengunjung berteduh dalam sebuah bangsal dan ketika itu melebihi 20 orang.

“Polis enggan menerima penjelasan kami dan terus mengeluarkan kompaun kepada pengunjung, ” ujarnya seperti dilaporkan Berita Harian.

Difahamkan, seramai 59 pemancing dikenakan kompaun masing-masing RM1,000 kerana melanggar arahan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), petang semalam.

Terkini

Justin Bieber Dedah Kesukaran Ketika Awal Perkahwinan Bersama Hailey Baldwin

Justin Bieber membuat pendedahan betapa sukarnya ketika tahun pertama perkahwinannya bersama isteri, Hailey Baldwin. Tahun Yang Sangat Sukar Melalui temubualnya bersama...

Artikel Berkaitan